Mama ir dukra: 8 toksiškų santykių šablonai
5 (1)

8 Responses

  1. Eglė parašė:

    Net šypseną išspaudė – atrodo, kad visi punktai, išskyrus vieną (ryšio painiava) apibūdina mano ir mamos santykius. Gaila, kad surašytos tik klasifikacijos, bet nėra patarimų, kaip nuo to „pasveikti”.

    • Anonimas parašė:

      Tikrai sutinku su jumis.. tikejausi gale bus koks patarimas ka daryti tokiais atvejais

  2. Eglei parašė:

    Pasveikti galima. Pratimai atstatyti dėl besąlygiškos mamos meilės trūkumo neišsivysčiusias asmenybės puses atitinka meilės ugdymo sau ir savęs patyrimo stiprinimo pratimus.

  3. Pablito parašė:

    Labai skaudu tai skaityti ir tuo labiau pagaliau pačiai suprasti mamos kaip Karingosios valdovės taikytą elgesio modelį, nes visa tai pirma ne perskaičiau, o skaudžiai patyriau sąlyginę mamos (greičiau tik gimdytojos) meilę. Bet aš jos nekaltinu, ji tiesiog tik taip suprato manęs auklėjimą(žiaurų (tiesiogine prasme) auklėjimą, nepaklusus jos norams, bandė vykdyti vaidmenį ir man būnant jau 30 metų). Bandant jai aiškinti, kad aš pati prisiimu atsakomybę už savo sukurtos šeimos gyvenimą ir jo pasekmes, 2 mėn. kasdien šantažavo skambindama į darbą, grasindama susidoroti už jai sukeltą gėdą prieš kitus, prašydama grąžinti jos pinigus(kuriuos man kai buvau maža pati dovanojo…), liepė 2 mėn. pasikarti ir vis klausė ar jau tai padariau?, nes nepaklusau jos Karingosios valdovės norams kurtis jos modelio gyvenimą. Ši mama niekuomet nepripažino savo pačios klaidų ir visomis išgalėmis viešumoje stengėsi demonstruoti, kokia ji yra „tobula“, aktyviai mane nuvertino visą paauglystės laikotarpį, buvo ypač kritiška man (tai plaukų spalva „žiauri”, tai man tik gatves šluoti, tai nemoku valgyti gaminti, nieko nemoku išvis), taip pat pradėjus dirbti ir užsidirbti labai stipriai pavydėjo – ir konkuravo su manimi. Tai mašina per gera, tai vyras per daug myli, tai atlyginimas tris kartus didesnis nei jos, tai nagai per prabrangiai atrodo, kam tokie reikalingi. Galų gale pradėjo reikalauti per gimtadienį netiesiogiai dovanos – kelionės. visiems apsigyrusi, kad aš matyt kažką prabangaus turėčiau padovanoti. Baisu. Finale mes jau virš metų gyvename tyloje ir nutraukti absoliučiai visi ryšiai. Dėl savo pačios sveikatos ir išgyvenimo (dėl jos buvo kilę minčių apie savižudybę), nors ir kaip ji trokšta mano mirties.

    Netraumuokite savo vaikų..

    • Erika parašė:

      Koks žiaurus šitas pasakojimas :(, negaliu patikėti, kad taip gali būti :(. Labai teisingas sprendimas dėl atsiribojimo. Nes nepriklausomai nuo giminystės ryšių, jei žmogus yra vampyras geriantis kraują, TAI KUO TOLIAU NUO TOKIŲ !!! …ir visam gyvenimui.

  4. Žliumbiu parašė:

    Mane žaloja, kai mama prie kitų bando mane pašiepti, pasijuokti.
    Manęs neįvertina, nepagiria. Visada giria kitus vaikus, nepastebi mano pasiekimų. Nenori, kad man sektusi, pavydi, jei turiu daugiau pinigų ar keliauju. Jaučiuosi dėl to kalta, kad negaliu jai nupirkt kelionės bilieto, kad ji gauna mažas pajamas. Ji nori puoštis ir turėt naujų rūbų, tai skatina ir mane, nors aš galiu ir be jų apsieiti. Ji lyg pavydi man laimės ir dèl kiekvienos sėkmės ar išlaidos turiu jaustis skolinga jai, arba jausti kaltę.

    • Erika parašė:

      Kaip vaikui iš mamos –> žiauru! Tačiau visame kame reikia ieškoti kažko gero, pvz. šioje situacijoje, mokintis stiprumo,ir išmokti blogyje įžvelgti pozityvių dalykų. Ir kuo daugiau gyvenimo pamokų, tuo tampi stipresnis.

  5. Ana parašė:

    Mano mama visada kišasi i mano gyvenimą, visada nori viską kontroliuoti, mano santykius, su kuo man bendrauti ir su kuo ne. Visada. Jaučiu nuolatinį saltuma, nerimą ir visada taip. Man 26,suaugęs žmogus kuris atsakingas uz savo sprendimus, nuolat prikisa mano buvusius santykius(kurie nepavyko) , lyg būčiau blogas žmogus. Visada jauciuos suvaržyta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.