Laimė – tai 4 įgūdžiai
0 (0)

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Neretai manoma, kad laimei reikia sėkmės arba tinkamų sąlygų. Daliai žmonių, atrodo, tiesiog sekasi – jie patiria mažai gyvenimo sunkumų, turi mylinčią šeimą ir yra lydimi sėkmės. Kiti tiesiog gimsta laimingi ir į viską žvelgia labai pozityviai. Vis tik dalis žmonių laimę pajunta ne taip ir lengvai, o į gyvenimą kartais žvelgia kiek pesimistiškai. Emocinės sveikatos specialistas Richardas Davidsonas teigia, kad laimė nėra tai, kas duota, – tai įgūdis, kurio gali išmokti kiekvienas, rašo Inc.com.

Tyrimai rodo, kad būti laimingam galima išmokti taip pat, kaip ir žaisti stalo žaidimus. Treniruodamiesi jaustis gerai, ilgainiui tapsite laimingesni. Štai įgūdžiai, kurie gali padėti tai pasiekti:

1. Atsparumas. Tai savybė, parodanti, kaip greitai žmogus geba atsigauti po nesėkmės. Klaidų ar nesėkmių išvengti negalime, tačiau įmanoma išmokti tinkamai ir greitai po jų atsitiesti. Tyrimai rodo, kad šio gebėjimo galima išmokti, tačiau gali prireikti apie 6-7 tūkst. valandų treniruočių.

2. Pozityvus požiūris. Tai gebėjimas įžvelgti tai, kas pozityvu, kituose ir mėgautis teigiama patirtimi. Dažniau pastebėkite tai, kas gera, pagirkite kitą žmogų, kažkam padėkite ar nustebinkite.

3. Dėmesingumas. Vieno tyrimo metu buvo stebimas kasdienis žmonių gyvenimas, periodiškai jų klausiant, ar atliekamą darbą jie daro įsitraukę į veiklą ir susikaupę. Taip pat buvo domimasi, kaip jie jaučiasi. Pasirodo, išsiblaškymas ir nesugebėjimas susikaupti gali trukdyti jums jaustis laimingiems.

4. Dosnumas. Daugelis tyrimų patvirtina, kad altruistiškas elgesys ir dosnumas kitiems padeda žmogui jaustis laimingam. Taigi, atlikdami gerą darbą ne tik nudžiuginsite kitą, bet ir pagelbėsite sau.

Parengė Alfa.lt
Foto: Aki Tolentino

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.