Natūralus būdai, padėsiantys greičiau užmigti
4.6 (11)

Kinga Cichewicz / Unsplash

Gyvename vis greitesniu tempu, kasdieną turime nuveikti vis daugiau darbų, bet laiko viską suspėti, deja, – nedaugėja.

Dažnai savęs klausiame: kodėl diena tokia trumpa? Ar jos negalima ištempti kaip gumos? Siekdami įgyvendinti visus suplanuotus darbus, dažniausiai pratęsiame savo dieną miego sąskaita…

Pamirštame, kad miegas yra svarbus fiziologinis poreikis, kurio metu mūsų organizme vyksta daug fiziologinių procesų. Miegodami mes gaminame didžiulę augimo hormono dozę, kuri yra būtina ne tik mūsų vaikams tinkamai vystytis, bet ir kaip pagrindas mūsų audiniams atsinaujinti. Giliai miegant medžiagų apykaita sulėtėja, o organizmas pradeda atsinaujinti. Pavyzdžiui,– pašalina per dieną išsiskiriančio streso hormono kortizolio poveikį.

Tinkamas miegas taip pat yra labai svarbus mūsų imunitetui. Kai organizmas išsekęs, mūsų imuninė sistema reaguoja pavėluotai, todėl jai tampa sunkiau kovoti su infekcijomis. Mes ne tik dažniau susergame, bet tai gali pavirsti ir į lėtines ligas, kurioms jau reikalingas sudėtingesnis gydymas.

Mūsų miego kiekis taip pat yra labai svarbus mūsų smegenų veiklai. Šiais laikais jos yra daug labiau apkrautos, ko pasekoje silpniau regeneruojasi ir reikalauja daugiau laiko informacijai apdoroti. Sutrumpindami smegenų poilsio laiką net viena valanda per dieną, ženkliai sulėtiname jų darbo kokybę. Koncentracijos stoka ir sumažėjęs atsakas į dirgiklius yra dažniausios problemos, atsirandančios dėl miego trūkumo. Taigi, labai svarbu yra gerai išsimiegoti. Bet kaip tai padaryti kuomet dažnai dėl įtemptos dienos, pervargimo, streso, kasdienio nerimo užmigti sekasi vis sunkiau?

Veiksmingi būdai, padėsiantys greičiau užmigti

Vis daugiau žmonių turi problemų dėl nemigos ar ilgai kankinasi bandydami greičiau ir lengviau užmigti. Nemiga ar nepakankamas miegas sukelia ne tik nepalankius išvaizdos pokyčius, bet ir sukelia diskomfortą kasdieninėje veikloje. Kraštutiniais atvejais gali sukelti net gyvybei pavojingų komplikacijų. Tai jau šių dienų civilizacijos liga, su kuria kovoja ne tik pagyvenę žmonės, bet ir visiškai jauni, įskaitant vaikus ir paauglius.

Tik kas trečias iš mūsų kreipiasi pagalbos į specialistus, gydytojus ir neurologus. Kiti dažniausiai griebiasi namų vaistų norint palengvint užmigimą, naudodami vaistažolių preparatus ar įvairius miego preparatus, kuriuos galima įsigyti vaistinėse be recepto.

Verta išbandyti natūralias priemones nuo nemigos, paprastai jos yra daug pigesnės nei migdomieji vaistai, o jų veiksmingumas dažnai yra ne mažiau efektyvus.

Negana to, tokie metodai nesukelia jokio šalutinio poveikio, todėl galime būti tikri, kad jie neturės neigiamos įtakos mūsų sveikatai. Svarbu rasti sau tinkamą būdą kovoti su nemiga.

visualsofdana / Unsplash

Veiksmingi būdai nuo nemigos:

  • Kaip inovatyvi pagalba lengvesniam užmigimui ir gilesniam miegui nakties metu gali būti sunki antklodė, kuri suteikia kūnui švelnų spaudimą ir apkabinimo pojūtį. JAV jau buvo atlikti tyrimai, kuomet buvo fiksuota, kad 10% kūno svorio antklodė padeda išskirti laimės hormoną, kas natūraliai gerina mūsų savijautą. Daugiau apie sunkias antklodes ir produktus kokybiškam poilsiui galima rasti NOXNOX svetainėje.
  • Šilta vonia ar dušas prieš miegą – leidžia atsipalaiduoti, gerina kraujotaką, o endokrininė sistema gauna impulsą pradėti gaminti hormonus, atsakingus už užmigimą. Tačiau vanduo neturi būti pernelyg karštas, o tokią procedūra reikėtų atlikti bent 1-2 val. prieš miegą, kad spėtumėte atvėsti.
  • Venkite miegojimo dienos metu – jei esate itin pavargę, tuomet patartina užmigti ne ilgiau nei 20-30 minučių;
  • Atsisakykite alkoholio ir aštrių prieskonių prieš miegą, nes jie gali sutrikdyti tinkamą endokrininės sistemos veiklą ir taip užkirsti kelią melatonino gamybai. Taip pat reikėtų vengti persivalgymo;
  • Pasirūpinkite tinkama temperatūra miegamajame, ji turėtų būti tarp 15-19 laipsnių, bei neužmirškite gerai išvėdinti kambarį.
  • Apšvietimas ir garsai taip pat itin reikšmingi gero miego kokybei. Miegamajame turi būti tamsu ir tylu, geresniam užmigimui gali padėti raminančios muzikinės melodijos.
  • Verta nepamiršti tokių natūralių priemonių kaip raminanti jonažolės ar ramunėlių arbata, tai gali būti tikras išsigelbėjimas nuo nemigos.
  • Tinkamas būdas taip pat yra aromaterapinė procedūra, pridedant atpalaiduojančių aliejų (mairūnų, levandų, mandarinų, jazminų, Ylang -Ylang – nepamirškite naudoti tik natūralius aliejus).
Įvertinkite!
[Balsavo: 11 Vidurkis: 4.6]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.