9 klaidos darbe
0 (0)

Galite būti ir talentingi, ir labai sėkmingi, tačiau to negana, kad darbe jus gerbtų ir vertintų taip, kaip norite. Tam tikras elgesys gali sugriauti viską, ko siekėte, ir pakeisti kolegų bei vadovo požiūrį į jus.

Kad pakenktumėte savo karjerai, nebūtina išmesti kėdę per langą ar išeiti iš konferencijų salės viduryje pristatymo. Yra daugybė iš pirmo žvilgsnio nereikšmingų dalykų, kurie gali nubraukti visa, ką iki šiol pasiekėte.

Huffingtonpost.com pristato žmonių klaidas darbe, kurios gali sugriauti karjerą:

1. Per daug pažadų, per mažai pasiekimų. Nors dažnai kyla pagundų pažadėti nuversti kalnus, ypač jei esate darbštus ir sąžiningas bei tuo tikite, neskubėkite to daryti. Jei pažadėsite padaryti kažką neįtikėtinai greitai ir nespėsite to įgyvendinti, nuvilsite savo kolegą, vadovą ar klientą. Labai svarbu turėti realistiškų lūkesčių tiek kitų, tiek ir savo paties atžvilgiu.

2. Emocinis nestabilumas. Darbe nedera rėkti, mėtyti daiktų, priversti kitus verkti ar verkti pačiam, kadangi toks elgesys rodo žemą emocinį intelektą. Kai tik parodysite, kad esate emociškai nestabilus, žmonės ims abejoti, ar esate patikimas ir ar esant reikalui galėsite suimti save į rankas, susidūrus su iššūkiais ar kritinėmis situacijomis.

3. Pataikavimas vadovui. Tai neturi nieko bendro su pagarbiu tarpusavio ryšiu, be to, toks elgesys tikrai erzins kitus kolegas, kurie vadovo pagarbą bando pelnyti savo darbais ir kompetencijomis.

4. Kvapnus maistas. Darbe derėtų vengti valgyti tai, kuo vėliau visą dieną „kvepėtų“ visas biuras, kuriame dirbate. Tai smulkmena, tačiau darydami tai, kas kitus erzina ir verčia jaustis nemaloniai, tikrai nepelnysite pagarbos ir noro su jumis bendrauti. Taip elgdamiesi paskatinsite kitus manyti, jog jums nerūpi, kaip jaučiasi jūsų kolegos.

5. Veiksmas už akių. Nesvarbu, kokios bus jūsų intencijos, jei kitą žmogų priversite pasijusti blogai ar nuteiksite prieš jį ar ją kitus kolegas, tam žmogui tai bus tarsi dūris iš nugaros.

6. Negatyvumas. Kad ir kokia prasta nuotaika būtų, turite pasistengti, kad ji nepaveiktų kitų. Žmonės, kurie skleidžia negatyvumą ir skundžiasi darbu ar jame dirbančiais žmonėmis, viską tik apsunkina. Jei prie jūsų kolegos turės vaikščioti ant pirštų galiukų, kad tik jūsų neužkliudytų, ilgai tai tikrai nesitęs.

7. Apkalbos. Apkalbėdami kitus ir skleisdami gandus, tikrai nieko nelaimėsite. Gandai gali įskaudinti apkalbamą žmogų, be to, tikrai nepuošia jūsų asmenybės.

8. Pagyros. Jei nepulsite girtis ir garsiai šaukti apie savo pasiekimus, parodysite savo stiprų mentalitetą ir pelnysite kur kas daugiau pagarbos ir palaikymo, nei puikuodamiesi kiekvienu įgyvendintu projektu ar pasiektu tikslu.

9. Pripažinimas, kad savo darbo negalite pakęsti. Kad ir kaip nemėgtumėte savo darbo, nepasakokite to kitiems, nes atrodysite tikras burbeklis ir sumažinsite visos jūsų kolegų grupės entuziazmą. Be to, visuomet galima rasti kur kas pozityvesnį žmogų, kuris jus pakeis.

Parengė alfa.lt
Iliustracija: Bench Accounting

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.