Religija ir ilgesnis gyvenimas
0 (0)

Iliustracija: pexels.com

Psichologai iš Ohajo universiteto ištyrė daugiau nei tūkstančio amerikiečių nekrologus ir pastebėjo, kad priskyrę save vienai ar kitai religijai žmonės gyveno vidutiniškai keturiais metai ilgiau nei kiti. Tyrimas paskelbtas žurnale Social Psychological and Personality Science.

Tarp galimų to prielaidų mokslininkai mini socialinį tikinčiųjų įsitraukimą, savanoriavimą, atsisakymą piktnaudžiauti alkoholiu ir narkotikais bei maldos poveikį, įveikiant stresą.

Pirma amerikiečiai ištyrė 505 De Moino (Ajovos valstija) miesto gyventojų atvejus, skelbtus vietos laikraštyje Des Moines Register. Norėdami patikrinti gautus rezultatus, jie apžvelgė dar 1096 nekrologus spausdintus 42 skirtinguose Amerikos miestų laikraščiuose. Atsižvelgiant į žmonių šeimyninės padėties ir lyties faktorių poveikį (kurie dar labiau ilgina gyvenimą) pastebėta, kad religingi žmonės gyveno vidutiniškai beveik keturiais (3,82) metais ilgiau.

Tyrėjai pripažįsta, jog rezultatai tik preliminarūs, o svaresnėms išvadoms būtini didesnės apimties tyrimai, atsižvelgiant į platesnį faktorių skaičių, galinčių daryti teigiamą poveikį sveikatai.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.