6 patarimai, kaip užmegzti tvirtą ryšį su mylimu žmogumi
4 (1)

santykiai

„Mūsų laimingos santuokos paslaptis visai ne paslaptis, mielai pasidalinsiu keliais patarimais, kaip mes stipriname tarpusavio ryšį“, – sako rašytojas ir mentorius Richardas Kronickas. Huffingtonpost.com jis papasakojo savo sėkmingos santuokos receptą.

Mudu su žmona esame be galo artimi, mano suvokimu, tai nuostabiausias ryšys visatoje. Tegu skambės banaliai, tačiau ji – mano saulė, mano pasaulis sukasi aplink ją. Ji – mano gyvenimas. Žmonės sako: jums pasisekė, kad gyvenate tokiuose santykiuose. Aš šypsausi – tai ne šiaip sėkmė. Taip, mums labai pasisekė, kad susitikome, juo labiau, kad esame iš skirtingų pasaulio šalių, o susipažinome bare Kinijoje. Ir visgi abu suprantame, kad santykius reikia puoselėti, kad būtini kompromisai – štai kodėl esame vienas kitam brangūs.

Tėvas man kartodavo – išsaugoti santykius nėra lengva, o aš tą supratau tik prieš kelerius metus. Jis turėjo omenyje, kad meilė – ne sunkus darbas, tiesiog tai – menas. Žmonės skirtingi, susitikus dviem žmonėms nėra universalių patarimų, kaip išlikti kartu laimingiems. Galite paklausti žmonių patarimų, kažkiek pasinaudoti jų patirtimi, tačiau judviejų sąjunga – unikali, jūsų laukia išbandymai, netgi sunkumai. Mudviem su žmona teko prisitaikyti vienas prie kito, juo labiau, kad esame iš skirtingų kultūrų, bet mes susikūrėme savo pagrindą. Šiuo metu praktiškai nesiginčijame – juk per daugelį metų pažinome vienas kitą, o svarbiausia – daug vienas kitam davėme. Per savo gyvenime išmokome šešių svarbių dalykų, kurie sustiprino mūsų santuoką.

6 patarimai, kaip užmegzti tvirtą ryšį su partneriu

Mes su žmona iš patirties galime pasakyti, kad tai stiprina mūsų tarpusavio ryšį:

1) Susiglauskite kaktomis

Gal jums pasirodys, kad kuoktelėjau, bet pamėginkite. Susiglauskite kaktomis ir minutę ar dvi pabūkite. Tai toks stiprus pojūtis, kad nerandu žodžių jam apibūdinti. Pabandykite – suprasite.

2) Žiūrėkite vienas kitam į akis

Paprasta, bet patikima. Kada paskutinį kartą tiesiog žiūrėjote vienas kitam į akis? Nesudėtingas pratimas – nustatykite laikmatį 3 min. ir žvelkite vienas kitam į akis. Rezultatai sužavės.

3) Ilgi apsikabinimai

Dažnai apsikabiname trumpai, o kažkuris iš partnerių skuba. Raskite laiko bent minutę pabūti apsikabinus. Stipriai apkabinkite sutuoktinį ir tuo metu būkite čia ir dabar.

4) Kuo dažniau sakykite „prašau“ ir „ačiū“

Kai kurių žmonių nuomone, santuokoje nebėra reikalo sakyti „prašau“ ir „ačiū“, nes antroji pusė ir taip žino, kad ją vertini. Tačiau kam nepatinka rodomas dėmesys, kas nenori jaustis vertinamas? Tai puikus būdas parodyti sutuoktiniui, kiek daug jis reiškia. Elkitės pagarbiai, sakykite „ačiū“ už menkiausias smulkmenas, o ko nors prašydami visada ištarkite „prašau“.

Pavyzdžiui, aš visada padėkoju žmonai už pagamintą valgį. Kodėl gi ne? Esu dėkingas, tad kodėl to nepasakius? Tai mus abu džiugina. Rodydamas partneriui dėkingumą, visada sulauksi ir savo atžvilgiu dėkingumo, o tai tik stiprins santykius.

5) Kasdien prašykite žmonos už jūsų tekėti (arba klauskite sutuoktinio, ar sutinka būtų jūsų vyru)

Šito išmokau iš tėvo. Jis kasdien klausia mano mamos, ar ji už jo tekės. Prieš susituokiant kasdien klausiau būsimos savo žmonos, ar ji bus mano mergina. O dabar kasdien paklausiu, ar ji tekės už manęs. Tai paprastutis būdas priminti partnerei, kad ją myli ir esi jai įsipareigojęs.

6) Visada raskite laiko pabūti dviese, pasikalbėti

Šeštadieniai – mūsų. Mes nedirbame, leidžiame laiką kartu. Dažnai kur nors išeiname, kad neįlįstume į kompiuterius, nepriliptume prie televizoriaus. Kartais tiesiog pasivaikštome. Stengiamės kas vakarą bent keliolika minučių skirti laiko vienas kitam. Partneris turi būti jūsų prioritetas gyvenime. Taip, yra darbas, vaikai, draugai, tačiau būtina rasti laiko tiesiog pabūti su partneriu. Tai vienas iš kertinių dalykų, jei norite ilgalaikių, patvarių santykių.

Parengė delfi.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 4]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.