7 žingsniai vidinės harmonijos link
0 (0)

balansas

Neseniai buvo skurta visiškai nauja ir unikali judesio terapija paremta sistema Balance™, kuri siūlo metodą, skirtą asmeniniam tobulėjimui ir vidinės harmonijos atradimui. Tai 7 žingsnių sistema, kurios praktikavimas gali padėti įveikti sunkumus ir atrasti kelią į laimingesnį gyvenimą.

1 žingsnis. Susikurti vidinį saugumą ir stabilumą. Vidinis saugumo ir stabilumo jausmas yra viena iš būtinų sąlygų, kad galėtumėme pasirūpinti savimi ir sau brangiais žmonėmis. Dažniausiai iš pusiausvyros išmuša ir nesaugumą kuria išgyvenama baimė. Taigi, siekiant atrasti stabilumą visų pirma reikia susidurti su savo baimėmis, jas įvardinti ir pripažinti. Vien jau tai padarius, baimė sumažėja. Kitas žingsnis – pasitikrinti, kiek baimės yra pagrįstos, t.y., kiek jos atitinka realybę. Jei baimės nepagrįstos, svarbu nuraminti protą, stabdant nerealias minti ir keičiant jas realistinėmis. Jei baimės turi pagrindą, reikia paklausti savęs, kas baimę sumažina ir imtis konkrečių veiksmų, siekiant baimę įveikti, užuot nuolat nerimavus ir tik galvojus apie tai, ko bijoma.

2 žingsnis. Išgyventi malonumą. Jei kiekvieną dieną turime prisiversti kažką daryti ir jei veikla, kuria užsiimame kelia kančią, tai reikalauja labai daug jėgų. Jei švaistome jėgas nemalonioms veikloms, galiausiai nebelieka energijos daryti net ir tai, kas galėtų būti malonu. Ir priešingai, jei veikla maloni, jėgos, regis, atsiranda pačios. Leisti sau malonius dalykus (iš tiesų malonius, o ne tuos, kurie dažniausiai turi skaudžias pasekmes) ir kasdien išgyventi pasitenkinimą neretai trukdo kaltės jausmas. Jei jaučiamės dėl ko nors kalti ir negalime sau atleisti, taip pat jaučiamės neverti malonaus ir laimingo gyvenimo. Taigi, visų pirma turime įvardinti sau, dėl ko save kaltiname, sau atleisti ir pasakyti sau, kad esame verti gyventi laimingai ir gerai jaustis kasdien.

3 žingsnis. Žinoti ko nori ir to atkakliai siekti. Neretai žmonės gyvena siekdami ne savo užsibrėžtų, o kitų primestų tikslų. Dėl šios priežasties susiduriama su prasmės ir motyvacijos trūkumu. Norint žinoti, ko iš tiesų norime, visų pirma reikia priimti visą save, su visais privalumais ir trūkumais. Tai padaryti neretai trukdo gėdos jausmas. Jei mums gėda dėl to, kokie esame ar kokių savybių turime, esame linkę tai nuo savęs slėpti, o tai trukdo geriau save pažinti. Tik save pažindami galime žinoti, ko iš tiesų norime ir tik tų dalykų, kurių iš tiesų norime, galime atkakliai siekti.

4 žingsnis. Atrasti meilę. Visų pirma svarbu atrasti ir stiprinti meilę sau. Gerbdami ir mylėdami save, galime gerbti ir mylėti kitus. Jei jaučiame meilę kitiems, mums lengva kurti artimus santykius, o turėdami gerus santykius su aplinkiniais turime galimybę gauti pagalbą, palaikymą, išgyventi bendrumo jausmą. Visa tai yra būtinos sąlygos gerai savijautai. Atrasti ir išgyventi meilę neretai trukdo skausmas ir sielvartas dėl tų, kuriuos praradome ar nusivylimas tais, kurie mus įskaudino. Norint sumažinti skausmą ir nusivylimą  būtina leisti sau liūdėti ir gedėti tų, kuriuos praradome. Liūdesys ir ašaros padeda paleisti skausmą ir suprasti, kad tie, kuriuos mylėjome visada bus šalia, nes jie gyvena mūsų širdyse.

5 žingsnis. Būti atvirais ir nuoširdžiais su pačiais savimi. Siekdami sukurti gerą įvaizdį, žmonės linkę šiek tiek apie save meluoti ne tik aplinkiniams, bet ir sau patiems. Gyventi darnoje su savo vidine tiesa įmanoma tik tuomet, kai atvirai sau prisipažįstame, ką, kada ir kaip esame linkę sau meluoti ar pagražinti. Priimdami savo gyvenimo istoriją tokią, kokia ji iš tiesų yra, net ir su skaudžiomis tiesomis, atveriame sau kelią patys kurti tolesnę ateitį, o ne tarnauti melams, kuriuos turime dangstyti.

6 žingsnis. Išmokti pasitikėti savo nuojauta. Pasitikėti savo nuojauta dažniausiai trukdo klaidingi įsitikinimai arba iliuzijos. Viena iš didžiausių iliuzijų, kuriomis gyvena žmogus – tai iliuzija, kad kūnas, protas ir jausmai yra atskiri ir dalomi. Tuo pačiu dauguma žmonių išskirtinę pirmenybę teikia protui, apleisdami jausmų pasaulį ir ignoruodami kūno siunčiamus signalus. Gebėjimas jausti visą save – fiksuoti kūno pojūčius, girdėti mintis ir suprasti, kokias ir kodėl išgyvename emocijas – padeda įžvelgti susiklosčiusios situacijos esmę. Tiksli įžvalga suteikia vidinį žinojimą (kuris yra daugiau, nei loginiai argumentai), kaip reikia toje situacijoje pasielgti, kad gerai jaustumėmės patys, nekenkdami kitiems. O tai padeda palaikyti tiek dvasinę, tiek fizinę sveikatą.

7 žingsnis. Išsilaisvinti nuo priklausomybių. Nesvarbu, nuo ko esame priklausomi, ar nuo saldumynų, ar nuo kitų nuomonės, ar nuo pinigų, ar nuo bet ko, bet kuriuo atveju priklausomybė daro mus to dalyko vergais. Būti laisvu ir nepriklausomu nereiškia neturėti poreikių. Tai reiškia galimybę rinktis ir suprasti, kad poreikiams patenkinti visuomet yra daugiau, nei vienas kelias. Paleisti tai, nuo ko esame priklausomi dažniausiai nelengva, tačiau laisvės pojūtis to vertas.

Sistema Balance™ nesiūlo lengvo būdo išspręsti visas problemas ar recepto nuo visų ligų. Metodo praktikavimas reikalauja pastangų, o sėkmė priklauso nuo įsitraukimo, atvirumo patyrimui ir atsakomybės prisiėmimo už tai, kas vyksta proceso metu. Sistema Balance™ – tai tik vienas iš būdų žengti 7 aprašytus žingsnius vidinės harmonijos link. Metodo efektas gali pasireikšti jau po vienkartinio išbandymo, tačiau stabilių pokyčių galima tikėtis tik taikant sistemą pakankamai ilgai.

Inga Truskauskaitė-Kunevičienė / gebu.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.