Bijau jam rašyti pirma, daug kartų esu nusvilusi su vaikinais
0 (0)

meileKlausimas:

Laba diena,
norėjau paprašyti jūsų patarimo dėl vienos problemos. Vyko vakarėlis apie kurį aš nežinojau, tiesiog važiavau su drauge paatostogauti kelioms dienoms. Per vakarėlį susipažinau su daug vaikinų. Ten buvo ir alkoholio, ir šokių. Su visais šokau ir neslėpsiu fakto, jog su vienu spėjau ir pasibučiuoti dar neįpusėjus vakarui. Tik tai man nerūpėjo ir dar dabar nerūpi. Viską užgožė pamatytas vaikinas. Taip pat jis patiko mano draugei ir nežinodama dar to pradėjau stebėti jį. Per šokius šokome kartu. Beveik visą laiką tylėjome, bet po kurio laiko jis manęs paklausė vieno klausimo ir pasirodė, jog jam palengvėjo, nes pakalbino mane? Aš stengiausi daug nekoketuoti šokant su juo. Keletą kartu šokome susikabinę ir dažnai žiūrėjome vienas į kitą. Buvau trumpam išėjus iš šokių aikštės, bet tik grįžus pastebėjau kaip jis jau šalia manęs ir vėl prisitraukė prie savęs šokti. Po to karto mes visi atsisveikinome ir aš grįžau į savo miestą, o jis į savo. Jis iš sostinės, o aš gyvenu Elektrėnuose. Taip pat mus skiria 2 metų skirtumas. Esmė tame, jog viso šito niekaip negaliu ištrinti iš atminties. Taip pat aš jį pasikviečiau socialinėje svetainėje, bet bijau jam rašyti pirma. Daug kartų esu nusvilusi su vaikinais ir bijau, kad dar kartą nusvilsiu. Nežinau ar aš jam nors kiek kritau į akį, ar jis te norėjo vienos nakties nuotykio. Aš keliu daug klausimų ir ieškau priežasčių, kodėl jam nerašyti, bet žinau viena, jog labai noriu su juo pabendrauti. Taip pat žinau, jog mus skiria didelis atstumas ir nieko neišeis bendraujant. Kokiomis temomis diskutuoti su vaikinu? Ar geriau dar kurį laiką pasikankinti ir tiesiog viską paleisti vėjais? Kaip siūlytumėte elgtis?

Atsakymas:

Labas, Gintare,

Ačiū už laišką. Skaitydama Tavo laišką pastebėjau, kad esi susižavėjusi neseniai sutiktu vaikinu ir abejoji, kaip Tau elgtis. Po įsimintino vakaro Tu labai nori su juo pabendrauti, tačiau nežinai, ar verta pačiai pradėti pokalbį. Tu bijai nusivilti nauju pažįstamu. Klausi, kokiomis temomis diskutuoti su vaikinu, o gal geriau pasikankinti ir nepradėti bendravimo, klausi patarimo, kaip elgtis. Deja, aiškaus recepto, kaip elgtis, aš neduosiu, tačiau pasistengsiu aprašyti dalykus, į kuriuos verta atkreipti dėmesį apsisprendžiant.

Socialiniai santykiai, bendravimas su žmonėmis nuspalvina mūsų gyvenimą įvairiausiomis spalvomis. Nusivylimai, išdavystės, įžeidimai, pykčiai nudažo gyvenimą tamsiomis spalvomis, o džiaugsmas, meilė, draugystė nuspalvina ryškiomis, šviesiomis spalvomis. Tai yra mūsų patirtis, mūsų prisiminimai, mūsų džiaugsmas ir skausmas, be ko nebūtume tokie, kokie esame – su savo privalumais ir trūkumais, unikalūs.

Gintare, natūralu, kad dėl skaudžios praeities, dabar esi atsargi ir apgalvoji savo veiksmus prieš leisdama naujiems santykiams prasidėti. Nauji santykiai reiškia naujus patyrimus, įprasto gyvenimo pokyčius, ar esi tam pasirengusi? Kita vertus, juk bendrauti nieko nekainuoja. Viskas prasideda nuo bendravimo. Pastebėjus, kad vertybės ir požiūris skiriasi galima daug nepraradus pasukti skirtingais keliais. Tik pabendravus sužinosi, kokie jo ketinimai, ar jūsų asmenybės derinasi. Taigi, pradėti bendravimą ar ne, priklauso tik nuo tavęs. Atsakys sau į šiuos klausimus ir įsiklausyk į savo širdį, ji tau geriausiai patars.

Klausi, kokiomis temomis diskutuoti su vaikinu. Ko gero, geriausia kalbėti, diskutuoti tomis temomis, kurios mus labiausiai domina, daugiausia turime žinių. Kokie tavo pomėgiai? Ką tu mėgsti veikti laisvalaikiu? Taip pat gali pasidalinti neseniai matyto filmo apžvalga, parodyti, kokia muzika tau patinka, paskaityti savo mėgstamiausios knygos. Tokie pokalbiai ir veikla leis artimiau susipažinti, Tu atskleisi savo pomėgius ir turėsite peno pokalbiams. Nepamiršk pasidomėti, kokie yra vaikino pomėgiai, ką jis veikia laisvalaikiu, paprašyk pasidalinti savo patirtimi, įvykiais, kurie jam reikšmingi. Jei jūsų vertybės, požiūriai ir asmenybės sutaps, tai nereikės galvoti apie ką šnekėti, tiesiog pokalbis liesis laisvai.

Sėkmės,
Psichologė Gabrielė Vilkaitė
gabriele.vilkaite@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.