Būkite savo laiko šeimininkai
5 (1)

Irinacliva / Premium license

Visada stebėjausi, kad daugelis žmonių svajoja turėti daugiau laiko, tačiau kvailai švaisto netgi tą laiką, kurį jie turi. 

Laikas – didžiausias mūsų gyvenimo turtas. Kiekvienam skirtos dvidešimt keturios valandos per parą. Didžiąsias asmenybes nuo paprastų žmonių skiria mokėjimas tvarkyti savo laiką.

Daugelis mūsų gyvena taip, lyg turėtų neribotas laiko atsargas. Todėl ir delsiame, diena po dienos atidėliojame savo svajonių įgyvendinimą, griebiamės skubių darbelių, kurie užima visas mūsų dienas, ir pamirštame didžiuosius darbus. Tai yra pasigailėjimo vert gyvenimo receptas.

Amerikiečių rašytojas ir kompozitorius Polas (Paul Bowles) sakė: „Kadangi mes nežinome, kada mirsime, gyvenimą įsivaizduojame kaip neišsenkantį šaltinį. Tačiau gyvenime viskas atsitinka tik ribotą kiekį kartų, o tai iš esmės labai mažai. Kiek dar kartų atmintyje iškils kokia nors vaikystės diena, ta pati diena, kuri taip organiškai susiliejo su tavo esybe, kad be jos negalėtum įsivaizduoti gyvenimo? Galbūt dar keturis ar penkis kartus, o gal ir mažiau. Kiek kartų dar regėsi mėnulio pilnatį? Galbūt dvidešimt. O tu vis manai, kad tai niekuomet nesibaigs.“

Duokite sau įžadą efektyviai tvarkyti laiką, supraskite, kaip tai yra svarbu. Užkirskite galimybes kitiems savintis šį vertingiausią jūsų kapitalą, investuokite jį tik į tokią veiklą, kuri to verta.

Pagal Robin Sharma „KAS VERKS, KAI TU MIRSI?“, (2021, 88-89 p.)

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.