Išlaisvinta meilė
0 (0)

islaisvinta-meileGintaras Chomentauskas, Olegas Lapinas, Rūta Ignatė „Išlaisvinta meilė: knyga norintiems ją suprasti ir puoselėti” (2012)
Išleido: Žmogaus studijų centras

Knyga skirta norintiems mylėti ir suprasti šį jausmą. Tai nėra romantiški padūsavimai ir pamokymai. Leidinio pagrindas – moksliniai straipsniai, psichologų, psichoterapeutų įžvalgos. Jos padės suprasti meilės priežastis ir spendžiamus spąstus.

Pateikiama visa eilė šiuolaikinių psichologinių tyrimų aprašymų, savidiagnostikos testų, jų dėka skaitytojui  pamažu atsiskleidžia meilės paslaptys, išsisklaido nesusipratimų, nežinojimo ir stereotipų migla.

Kodėl įsimylime šį, o ne kitą asmenį? Kokie partneriai tinkamiausi? Iš ko susideda meilė ir ar įmanoma šį jausmą valdyti? Knygoje nagrinėjamos įvairios meilės teorijos, partnerio pasirinkimo subtilybės, poros suderinamumas, seksas, jausmų kaita, meilės taisyklės, krizės bei būdai šiam jausmui atgaivinti ir palaikyti.

Ar ieškotų sau to vienintelio, ar jau būtų sukūręs šeimą – skaitytojas ras sau naudingos informacijos. Ieškantys partnerio sužinos, ko tikėtis iš jausmų, kokia antroji pusė jam tiktų labiausiai, susipažins su meilės dėsningumais bei išsklaidys santykius griaunančius mitus.

Jau įsimylėję galės pasitikrinti savo jausmus, sužinos, ko tikėtis ateityje, geriau pažins antrąją pusę ar net išspręs konfliktus. Knygoje pateikiami ne tik straipsniai, bet ir testai, kuriais galėsite įsivertinti save ir savo partnerį.

Neprižiūrima meilė nuvysta tarsi augalas, – tai daugelis suprantame, tačiau pamirštame tai pritaikyti savo gyvenime. Neužtenka tik įsimylėti. Verta suprasti ir šio jausmo prigimtį, pripažinti savo ir partnerio skirtumus, dėti pastangas, kad meilė jus šildytų visą gyvenimą.

Šis leidinys, tai savotiška meilės abėcėlė, emocinio raštingumo, gilesnės santykių ir savęs suvokimo pradžiamokslis.

Skelbtos ištraukos:
Meilė – kas tai?, Erotinė aureolė, TESTAS: Koks jūsų flirtavimo stilius?, Meilės pratimai

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. S.M. parašė:

    Atrodo tiek metų myli žmogų, bet supranti ką ta meilė iš tikrųjų reiškia tik po daugelio metų kartu su mylimuoju:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.