fbpx

Kasdienio Penketuko idėja
5 (1)

 

Daugybė žmonių turi gerų idėjų. Tačiau jiems kažko pritrūksta, kad tas idėjas įgyvendintų. Delsiame, atidėliojame, sugalvojame įvairiausių pasiteisinimų…

Pirmas žingsnis yra sunkiausias. Tenka susidurti su senojo mąstymo ir senų įpročių traukos jėgomis. Nė vienas žmogus nemėgsta keistis. Visa, kas nauja, paprastai, daugiau ar mažiau baugina, sukelia įtampą bei vidinę sumaištį. Daug maloniau, kai yra ramybė ir nuspėjamumas.

Į kosmoso orbitą kylančiam erdvėlaiviui daugiausia kuro prireikia tik per pirmąsias tris minutes po pakilimo, kol pasiekia orbitą, o per visą likusį skrydį aplink žemę pastangų jau beveik neprireikia.

Sėkmė, galima sakyti, yra skaičių žaidimas. Kuo daugiau veiksmų atliekame, tuo daugiau rezultatų sulaukiame.

Praktiškas būdas šiai gravitacijai įveikti yra Kasdienis Penketukas. Įsivaizduokime, jog kasdien reikia padaryti penkis nedidelius, bet svarbius valingus veiksmus, vienaip ar kitaip artinančius prie mūsų norimų tikslų.

Didžiulės pergalės yra baugios ir atrodo sunkiai pasiekiamos, o kasdien žengti nedidelius penkis žingsnius į priekį, atlikti penkias nedideles užduotėles – gali kiekvienas. Tuo ir šauni ši Kasdienio Penketuko idėja.

Kad ir maži, bet kasdien atliekami žingsneliai į priekį laikui bėgant duoda stulbinamų rezultatų. Po mėnesio, tai maždaug 150 atliktų užduočių. Po dvylikos mėnesių jau kone du tūkstančiai.

Įsivaizduokite kaip pasikeistų jūsų gyvenimas po dvylikos mėnesių jei būtumėte žengę tuos beveik du tūkstančius žingsnelių savo svajonės link.

O kaip atrodytų šie dvylika mėnesių, maždaug du tūkstančiai mažų, tačiau sąmoningų ir prasmingų pergalių jūsų darbe, prižiūrint savo sveikatą, bendraujant su žmonėmis ar kitose jums svarbiose gyvenimo srityse?

Pagal:
Robin Sharma (2010). Lyderis be titulo. Kaunas: Luceo. 91-93 p.

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

3 Responses

  1. Anonimas parašė:

    na,ir kokie penki žingsneliai tai galėtų būti? kokios apimties, trunkantys po minutę ar valandą,a?:)

  2. Stase parašė:

    Manau =mogaus baim4 apsijuokti,likti nesuprastam ir nepasitik4jimas savo j4gomis yra did=iausia kli8tis siekti savo tikslo.

    • Anonimas parašė:

      Kai yra tikslas-aplinka tampa įrankiu tikslą pasiekti. Dzin kas ką pasakys, svarbiausia nieko neskaudinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.