Miegamojo žaislai – ką apie juos mano pasaulis?
3.8 (4)

Dažnai teigiama, kad senovė – kupina įvairiausių tabu, neišprususių visuomenių, mitų. Vien tai, kad viduramžiai vadinami tamsiaisiais amžiais, pasako daug. Vis dėlto kartais net keliais šimtmečiais už mus jaunesnės visuomenės galėtų pamokyti tolerancijos, laisvės. Netikite? Pažiūrėkime, kaip šiandien skirtingose šalyse ir žemynuose skiriasi požiūris į įvairiausias sekso prekes.

Azija, Tolimieji, Artimieji Rytai – nuo baudų iki odės laisvei

Kai kurios Azijos valstybės, tokios kaip Tailandas, tiesiogiai siejamos su ištisa industrija – sekso turizmu. Gali pasirodyti keista, tačiau čia iš tiesų baudžiama už žaislų suaugusiems turėjimą. Gyventojai juos saugo visiškoje paslaptyje. Nėra net ką kalbėti apie Šiaurės Korėją – nors jos priešininkė Pietų Korėja taip pat pradėjo eiti laisvės keliu ne taip jau seniai. Indija – irgi viena šalių, kur šiandien reikia atsargumo. Situacija paradoksali turint galvoje, kad garsioji Kama Sutros filosofija kilusi būtent iš čia. Tad šiuolaikinė visuomenė šiose valstybėse tikrai galėtų pasimokyti iš ne tokių jau tolimų protėvių.

Žinoma, Azijoje yra ir kitokia realybė. Kinija, be abejonės, yra viena galingiausių reikmenų suaugusiems gamintojų ir eksportuotojų. Tik reikėtų pamiršti mitą, jog visa kinų produkcija – nekokybiška ar nesaugi. Tiek savo gyventojams, tiek naudotojams kitose šalyse Kinija gali pasiūlyti ne tik saugių, bet ir tiesiog modernių, naujoviškų gaminių. Ko gero, dar labiau sekso prekių pasiūla mėgaujasi japonai. Apie fetišus ir galimybes šioje šalyje byloja tiek gandai, mitai, tiek vieši faktai, tokie kaip atskiri „meilės viešbučiai“ ar animės, populiariosios literatūros pasaulių įkvėpti žaisliukai bei erotiniai kostiumai.

Saudo Arabija, kaip ir kitos musulmoniškos šalys, vėlgi siūlo kontrastingą perspektyvą. Čia esantis žmogaus teisių lygis kitose šalyse nuolat kelia diskusijas. O kai teisės į malonumą moterys praktiškai neturi, nelabai yra ką kalbėti ir apie miegamojo ritualus.

Amerika, Europa: harmonija pasiekta?

Griežtai religijos dogmų besilaikančiose civilizuotose šalyse intymioji psichologija tikrai kelia daug iššūkių. Vis dėlto bendrai apėmus, situacija Amerikos ir Europos žemynuose yra ganėtinai gera. Ko gero, iki Japonijos lygio mums visiems dar toloka, visgi čia už kalbas apie pasitenkinimą nebūsi įgrūstas į kalėjimą ar kitaip nubaustas. Pati Lotynų Amerika, Brazilija vien dėl tautų temperamento turi ko pamokyti konservatyvesnes šalis.

Įdomu tai, kad Europos šalių gyventojai į seksualinę laisvę žvelgia palankiausiai. Be jokios abejonės, iki nuoširdžios tolerancijos kai kurių laukia išties ilgas kelias. Vis dėlto daugumos valstybių atstovai mielai perka ir naudoja įvairius miegamojo žaisliukus. Aktyviausiais šioje srityje laikomi Nyderlandų gyventojai ir vokiečiai.

Kokia situacija yra Lietuvoje? Čia, kaip ir kai kuriose kitose postsovietinio mentaliteto valstybėse, iššūkių kovojant dėl teisės į malonumą dar tikrai pasitaiko. Vis dėlto, nors vyrauja tam tikras visuomenės susiskaldymas, situacija tikrai nėra bloga. Patys lietuviai sekso prekes perka ir išmano gana neblogai – pastaraisiais metais lytinio sąmoningumo, laisvės šiuo klausimu atsiranda vis daugiau.

Turint mintyje, kokias pasileidėliais ir laisvamaniais kartais laikomi senovės romėnai, graikai, net egiptiečiai, tikrai dar yra apie ką pamąstyti. Visgi akivaizdu – pasaulis keliauja link galimybių mėgautis artumu, kito ir savo paties kūno pažinimu. Nors iššūkių pasitaiko, be to, tikrai ne visada verta eiti „iki galo“ moraline prasme, galime džiaugtis, jog gyvename teises gerbiančioje valstybėje ir galime mokytis iš kitų, atrasti vis daugiau savo miegamojo (ir ne tik) reikmenų. Tereikia tai daryti drąsiau.

Įvertinkite!
[Balsavo: 4 Vidurkis: 3.8]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.