Pasveikti nuo tėvų alkoholikų
0 (0)

Agnė Kirvaitienė, Gintarė Jankauskienė „Pasveikti nuo tėvų alkoholikų. Pokalbiai psichoanalitiko kabinete“ (2020)
Išleido: Baltos lankos
Puslapiai: 224
ISBN: 9786094793707

Knygoje apžvelgiami socialiniai alkoholinės priklausomybės aspektai: kaip jie paveikia vaikus, kurie augo su nuo alkoholio priklausomais tėvais. Kokią įtaką tėvų priklausomybė padarė jų atžalalų psichikos veikimui. Kaip klostėsi žmonių gyvenimai, palikus geriančius gimdytojus ir pradėjus gyventi savarankiškai. 

Agnė Kirvaitienė – gydytoja psichiatrė-psichoanalitikė, nuo 2006 m. dirba savo įkurtame Vilniaus psichoterapijos centre. Be individualių konsultacijų, jau 10 m. veda psichoterapines grupes.

Gintarė Jankauskienė – knygų apie sėkmingą nevaisingų šeimų patirtį „Kai atgimsta viltis” (2016) ir nerimo sutrikimų gydymą „Panikos priepuoliai” (2018) autorė. Kauno kolegijos Medicinos fakultete studijuoja socialinį darbą ir dirba laisvai samdoma žurnaliste.

Knyga skiriama visiems, kas augo nedarniose šeimose ir patiria šiandien:

  • nerimą;
  • nemeilę sau;
  • kenčia nuo darboholizmo;
  • jaučia tuštumą viduje;
  • negali užbaigti žlugusių santykių;
  • apsėsti noru viską kontroliuoti;
  • kenčia nuo persivalgymo;
  • nešiojasi viduje negailestingą kritiką.

Priklausomybė – nenugalimas potraukisvartoti vieną ar kitą medžiagą, elgesio modelį. Priklausomybės mūsų visuomenėje yra labai išplitusios ir nuolat vis atsiranda naujų, sudėtingų jų rūšių ir porūšių: priklausomybės nuo socialinių tinklų, sėkmingo įvaizdžio, angliavandenių ir cukraus, sveiko gyvenimo būdo, sveikos mitybos ir kitos.

„Pasveikti nuo tėvų alkoholikų” man atrodo labai vertinga knyga, nes suteikia skaitytojams viltį, kad įvairios bėdos gali būti koreguojamos. Kai suaugę alkoholikų vaikai įsisąmonina, kas jiems atsitiko, ir supranta, kad vaikystėje buvo priklausomi nuo tėvų ir negalėjo nieko pakeisti, – jie pradeda sveikti.”

Eugenijus Laurinaitis, gydytojas psichiatras, psichoterapeutas, Vilniaus universiteto docentas, Europos psichoterapijos asociacijos generalinis sekretorius

Virtualiai pavartyti leidinį galima čia >>>

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.