fbpx

Turiu puikų vaikiną, bet susitinku dar su 2 vedusiais, tai mane slegia
0 (0)

Poliandrija

Klausimas:

Sveiki,
manau, kad turiu rimtą problemą, kuri kuo toliau juo labiau mane slegia… Draugauju su vaikinu daugiau kaip 2 metus. Kartu gyvename pusmetį, santykiai atrodo tikrai puikūs, tiek bendravimo atžvilgiu, tiek laisvalaikio leidimu kartu, galbūt finansinė padėtis, norėtųsi, kad būtų daug geresnė, bet kol kas, tai ne problema… Tačiau esmė tokia, kad aš nuolat bendrauju ir susitinku su pora vaikinų, su kuriais man labai patinka bent trumpą laiką pabūti kartu, atitrūkti nuo kasdienybės, patinka jų mąstymas, požiūris į gyvenimą. Bendravimas neapsiriboja vien bendravimu, palaikomi ir santykiai. Vienas vaikinas mano gyvenime atsirado dar prieš susipažįstant su esamu draugu, kitas jau turint draugą… Tiek vienas, tiek kitas yra vedę ir turi po vaikutį. Man iš jų nereikia nieko, nieko nereikalauju, man tiesiog patinka jų rūpestis, dėmesys, bendravimas, kuris atrodytų suteikia pilnavertiškumo manam gyvenimui… Ir dažnai savęs klausiu, kodėl aš taip elgiuosi, kodėl rizikuoju, kodėl susitinku. Žinau, kad taip negerai kaip aš elgiuosi, bet jaučiu norą palaikyti ryšį su tais žmonėmis be jokios materialinės naudos..

Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Karina (vardas pakeistas)

Atsakymas:

Laba diena, Karina,
Jūsų situacija turbūt pažįstama ir aktuali daug kam – daugelis iš mūsų pasirenkame partnerį, kuris neužpildo visų mūsų poreikių, ir tuomet ieškome, kas tą galėtų padaryti. Rašote, jog jūsų santykiai su draugu yra puikūs. Vis dėlto, paanalizuokime, ko juose trūksta.

Laiške minite, jog bendraudama su kitais dviem vaikinais atitrūkstate nuo kasdienybės, mėgaujatės jų rodomu dėmesiu, rūpesčiu, bendravimu. Galbūt iš savo draugo viso to gaunate per mažai? Galbūt po dviejų metų draugystės jis jums rodo mažiau dėmesio, galbūt šiek tiek pakito intymus gyvenimas, norisi daugiau įvairovės bei dažniau jaustis mylimai, nešiojamai ant rankų?

Sugebėjimas abiems partneriams išlaikyti santykius, nuolat stengtis abiems išvengti monotonijos, suteikti vienas kitam tai, ko abiems trūksta – tai sunkus, tačiau įmanomas darbas.

Pabandykite pasikalbėti su savo draugu – atvirai išsakykite savo mintis, pasiūlykite, kaip sujaukti kasdienybę, sugalvokite, ką galite nuveikti naujo, įdomaus. Jei jūsų draugas atidus ir jam rūpi jūsų gerovė, jis atkreips dėmesį į jūsų pastabas ir abu ieškosite būdų, kaip išlaikyti tvirtus, artimus, pilnaverčius santykius.

Psichologė Rožė Joffė
El.p.: Roza.Joffe@fc.vdu.lt

Gali sudominti: Aštuoni idealių poros santykių kriterijai, Bendravimo kokybė poroje, Istorija „Sutuoktinių parduotuvė”

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

9 Responses

  1. vardas parašė:

    shaunuole karina! manau ne uzilgo rasysi straipsni pavadinimu: „mane paliko mano vaikinas, ka man daryti, dabar jauciuosi sugniuzdyta” :D. ir tai butu labai teisinga

  2. katiusa parašė:

    Paleistuve:) su vedusiais vyrais:)….

  3. Zivile parašė:

    Man tai ziauru skaityt tokius laiskus…Vargsele matai.Va kaip tos seimos griuva…

  4. Vytas parašė:

    Kažkaip nei ji nei „psichologė” nepabandė pakalbėti kaip turėtų jaustis tas vaikinas … Jis turi įdėti pastangų, kad ji nebūtų kekšė :)

  5. che parašė:

    Koks jos telefono numeris :) ?
    Nes speju jai dar ir fizinis demesys patinka :)

  6. Anonimas parašė:

    Gedinkites savo komentaru. Visu pirma, nereikia kaltinti vien tik merginos, patys vyrai eidami na levu daro savo pasirinkima – ne sita, tai bus kita. O jei zmogus turi kazkokiu problemu ir del to klysta tai cia toli grazu toli iki kekses

  7. Alfa/Beta parašė:

    Ištiesų ko čia smerkiate šią merginą. Jei vaikinas nesiklauso kas sakoma jam, jei nesuteikia tai ko jai trūksta tai natūralu, kad imi ieškoti kuo tuos trūkumus užpildyti. Ir taip elgiasi ne vienintelė ši mergina, bet ir dauguma vaikinų.

  8. gamma parašė:

    Panašu, kad vaikinas įsimylėjęs ir nesupranta, kad draugei trūksta slaptų santykių. Be to, jei ji nesako, iš kur žinoti, kas dedasi pas kažką galvoje. O mergina arba jauna ir/arba neapsisprendusi, ko nori gyvenime. Dar įtakos turi jos šeima, ar tėvų santykiai buvo darnūs (ar nenutrūko). Gali būti, kad jai neįdomu gyventi su ramiu, sąžiningu, nuoširdžiu vaikinu. Keista, bet žmonėms kartais labai keistų dalykų. Ir nevadinkime jų nei blogais, nei gerais. Gerai, manau, tai, kad mergina susidomėjo savo elgesiu, sveikinu su pirmu žingsniu! Elkis pagal savo sąžinę, daug žmonių gyvenimų įtakoji (vaikinas, draugai, jų žmonos, vaikai). Ir nereikia galvoti, kad jie patys norėjo, nes taip asmeninė atsakomybė perkeliama kažkam kitam.

  9. ausra parašė:

    linkiu vyro, kuris pacia su vaiku namie palikes, demesi rodytu ir laika leistu su jauna kvaisele, kuriai mat demesio truksta. Tikrai nuosirdziai to linkiu. Nesakau kad jus kalta, matomai tai auklejimo spragos, kuomet truksta morales ir atsakomybes. To vaikino esat neverta. Tikiu kad gyvenime teks atsidurti ir kitoje puseje!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.