Viešų diskusijų ciklas – „Tėvų teisės ir pareigos“
5 (1)

Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisija, bendradarbiaudama su Seimo Sveikatos reikalų komiteto Psichikos sveikatos pakomitečiu, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnyba, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, šeimos ir asmens saviugdos centru „Bendrakeleiviai“, VšĮ „Stebėk teises“, rengia viešų diskusijų ciklą tema „Tėvų teisės ir pareigos“. Šio renginių ciklo tikslas – viešai kalbėti apie problemas ir iššūkius, kurie neturi patogių atsakymų, todėl dažniau yra nutylimi.

Spalio 27 d., trečiadienį, Konstitucijos salėje (Seimo I r.) 13 val. įvyks pirmoji vieša diskusija „Tėvų teisės ir pareigos skyrybų metu“.

„Pradedame nuo vienos iš sudėtingiausių problemų – skyrybų. Statistika negailestinga: praktiškai kas antra Lietuvoje sudaryta santuoka baigiasi skyrybomis. Tai visada skausminga. Kitas dalykas – sprendimą skirtis priima tėvai, o dažniausiai didžiausias stresas tenka vaikams“, − pabrėžia Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininkas Andrius Navickas.

Pasak Seimo komisijos vadovo, skyrybos – tai sutuoktinių apsisprendimas atsisakyti bendram gyvenimui būtinų įsipareigojimų. „Ir nors sutuoktiniai netenka buvusio statuso, tačiau jie išlieka tėvai. Tai reiškia, kad iškyla pavojus, kad vaikų gyvenimas suskils į dvi dalis. Ką privalo suprasti skirtis nusprendę tėvai, norėdami, kad skyrybų procesas būtų mažiau destruktyvus vaikams? Ar tikrai šioje situacijoje visi šeimos nariai gauna reikiamą valstybės pagalbą?“, − kelia klausimus A. Navickas, moderuosiantis įvyksiančią diskusiją.

Renginio metu savo poziciją išreikš ir diskusijoje dalyvaus psichologai, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos ir Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos atstovai, taip pat Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas.

Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininkas įsitikinęs, kad diskusijoje išryškės, kur ir kaip turi aktyviau veikti valstybė, koks turėtų būti psichologo vaidmuo, kokių didžiausių klaidų turėtų vengti besiskiriantys tėvai.

Diskusijos programa

 

Registracija į renginį

Asmenis, pageidaujančius gyvai dalyvauti minėtame renginyje Seimo Konstitucijos salėje, prašome registruotis čia. (Renginio metu privaloma turėti galiojantį Galimybių pasą arba lygiavertį dokumentą).

Asmenys, pageidaujantys dalyvauti diskusijoje nuotoliniu būdu, kviečiami jungtis per Teams nuorodą.

Diskusija bus tiesiogiai transliuojama Seimo „YouTube“ paskyroje „Atviras Seimas“.

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.