Kada vaikams pradėti duoti pinigų?
0 (0)

kisenpinigiai

Blickpixel / Pixabay

Vaikus nuo mažumės reikia mokinti finansinio raštingumo, o pradėti duoti kišenpinigių galima nuo pirmų klasių, „Žinių radijui“ trečiadienį sakė „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto vadovė Odeta Bložienė.

„Pradėjus eiti vaikui į mokyklą, tėvai galėtų duoti nedidelius kišenpinigius, bet, aišku, kiekvieną dieną paaiškinant, kam skirti tie pinigai. Iš kišenpinigių vaikai turėtų būti skatinami taupyti paprasčiausiais būdais kaip mokant didesnes palūkanas. Tai padeda vaikams suprasti apie tikslus, jų išsikėlimą ir siekimą“, – laidoje „Atviras pokalbis“ sakė O. Bložienė.

Ji pabrėžė, kad, jeigu jau tėvai nusprendžia mokyti savo vaikus finansinio raštingumo, tuos pinigus vaikams ir duoti, leisti jiems juos matyti, nesiskolinti iš vaikų, netaupyti savo piniginėje vaikų pinigų. Matymas ir vizualumas, anot O. Bložienės, yra svarbu .

„Pradėti duoti savaitei tikrai galima 10-11 metų vaikams, taip skatinant paskirstyti savo pinigus kelioms dienoms. (…) Nuo 15-16 metų galima duoti vaikams pinigų mėnesiui, didinti atsakomybes ir skatinti dirbti“, – sakė O. Bložienė.

Ji taip pat pažymėjo, kad tėvams svarbu su vaikais sutarti taisykles ir nepalūžti.

Ieva Kazlauskaitė / ziniuradijas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.