fbpx

Svajonės
0 (0)

Paprastai, žmonės matantys vien paviršių, kalba apie sėkmę, laimingą likimą, kaip apie atsitiktinumą. Rodydami į praturtėjusį žmogų jie šaukia: „Laimės kūdikis!“ Pamatę, kad žmogus pasiekė karjeros viršūnę, jie aikčioja: „Kaip jam pasisekė! Kaip nuostabiai susiklostė jo gyvenimo aplinkybės!“ Jie nemato tų išbandymų, nesėkmių ir kovų, kurioms kaupdami patirtį ryžosi šie žmonės.

Jie nemato ilgos ir sunkios kelionės, vizijos, tikslo, milžiniškų pastangų ir viso to, ką teko paaukoti. Jie mato tik pasiektą tikslą, kurį vadina „palankiu likimu“. Jiems nerūpi procesas, jie regi vien rezultatus ir vadina juos „laimingu atsitiktinumu“.

Kad ir ką žmogus darytų, yra pastangos ir yra rezultatai. Priežastis ir pasekmė. Rezultatas matuojamas pastangų stiprumu. Atsitiktinumų nebūna. Sėkmė – tai įsikūnijusios mintys, pasiekti tikslai, įgyvendintos vizijos.

Kartais įprasta sakyti, kad dauguma žmonių yra vergai todėl, kad vienas yra engėjas. Tad nekęskim engėjo. Tačiau šį teiginį galima pakeisit ir priešingu. Vienas žmogus yra engėjas todėl, kad dauguma žmonių yra vergai. Tad niekinkime vergus. Tiesa ta, kad nei engėjas, nei vergai nėra laimingi, kenčia abi pusės. Bendradarbiaudami, nugalėję silpnumą ir aklą savanaudiškumą žmonės nebe priklauso nei engėjams, nei vergams. Jie tampa laisvi! Tampa kūrėjais…

Vizijos ir idealai
Svajotojai yra pasaulio gelbėtojai. Kompozitoriai, skulptoriai, dailininkai, poetai, pranašai, išminčiai, – tai yra gražesnio pasaulio kūrėjai, rojaus architektai. Pasaulis gražus todėl, kad jame gyveno šie žmonės.

Savo širdyje puoselėjantys gražią viziją ar idealą, vieną dieną tai įgyvendins. Kolumbas ieškojo naujo pasaulio ir jį atrado. Kopernikas ieškojo didesnės visatos ir ją atskleidė. Buda puoselėjo viziją apie tyros palaimos pasaulį ir į jį įžengė.

Branginkite savo vizijas ir idealus, saugokite juos it besiskleidžiančias trapias gėles. Branginkite muziką, kuri tyliai skamba jūsų širdyje, grožį, kuris gimsta jūsų prote, meilę, persmelkiančią jūsų tyras mintis ir svajones, nes iš jų bus sukurtas jūsų naujas pasaulis.

Visi didžiausi laimėjimai pradžioje turėjo tik svajonės pavidalą. Ąžuolas snaudžia gilėje. Paukštis kiaušinyje. Tikrovė – svajonės daige.

Amerikiečių filosofas Stantonas Kirkhamas Davisas kadais pasakė:

Tu gali tvarkyti buhalterines knygas, bet staiga išeisi pro duris, kurios taip ilgai atrodė užvertos, ir stosi priešais klausytojus – vis dar su rašikliu, užkištu už ausies, ir rašalo dėmėmis ant pirštų – o tada išliesi visą savo įkvėpimą. Gal tu, kaimo naivuolis, turguje prekiauji avimis, bet štai paragintas savo neįbauginamos dvasios vieną dieną užsuki į meistro studiją, o po kiek laiko jis sako: „Daugiau neturiu ko tavęs mokyti.“ Taip, dabar pats esi meistras – tu, kuris dar taip neseniai svajojai apie didingus dalykus, kai vežei turgun savo avis. Padėjęs į šalį pjūklą ir oblių, tu leisies pažinti pasaulio.

Parengta pagal:
Og Mandino. Sėkmės universitetas. Luceo: Vilnius. 2012, 113-118 p.

Susiję rašiniai: Būti, turėti, darytiPenki sėkmės faktoriai, Septyni sėkmės principai

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.