40 neįtikėtinų faktų apie jūsų smegenis
5 (1)

6 Responses

  1. Lukas parašė:

    Straipsnis nuvylė. Iki šiol maniau, kad šis tinklapis aukšto lygio. Bet paskutiniu metu vis išlenda adatų kaip ši. Pilna stiliaus klaidų, neaiškiai suformuluoti sakiniai. Susiimkit, prašau jūsų.

  2. paulius parašė:

    Man tai nesvarbu tos gramatines klaidos, svarbiausia straipsnio esme.

  3. Laurynas parašė:

    ,,Vidutiniškai žmogus per savo gyvenimą naudoja tik 10 proc. smegenų” šitas mitas ir kiti panašūs mitai, kad žmogus naudoja savo smegenis ne 100% jau seniai yra moksliškai paneigti. Be to, jūs ir patys jį paneigėt 35-tuoju punktu: ,,Kad žmogus galėtų gerai laikyti pusiausvyrą ir valdytų savo kūną, reikia pusės visų smegenų ląstelių.”
    Lukai, iš dalies pritariu tau, nemažai neaiškių minčių ir manau, kad yra ir daugiau netikslių ar neteisingų faktų, ne tik tas apie kurį rašiau aukščiau, bet turėtum atkreipti dėmesį, kad šį straipsnį rašė ne psichika.eu bet balsas.lt publicistai.

  4. Skaitytoja parašė:

    Laurynas pastebėjo tą teiginį, kad tik 10 proc. smegenų naudojama, taip tai mitas. Anomalijos straipsnyje mačiau paneigimą to, taigi cituoju: „Anot jos, visas organas yra nuolat aktyvus – vien jums skaitant šį straipsnį dirba daug skirtingų smegenų dalių, atsakingų už regą, suvokimą, įsiminimą ir kt.
    Maža to, kol jūs skaitote, smegenų kamienas (lot. truncus encephali) ir smegenėlės (lot. cerebellum) rūpinasi jūsų sėdėjimu, kvėpavimu, kraujo cirkuliacija, maisto virškinimu ir kitais procesais, o hipofizė (lot. hypophysis) ir pogumburis (lot. hypothalamus) reguliuoja hormonus, kūno temperatūrą ir kt.”.
    Ir taip, tikrai.. kai jau imama informacija iš tokių, kaip delfi, balsas ar kitų panašių, reikia „stipriai” apdoroti pateiktą informaciją, nes pirminį jo variantą skaityti yra gan nemalonu.

  5. Anonimas parašė:

    Trečias klausima yar neteisingas.Mūsu smegenyse yra 86-84 neuronu.

  6. Anonimas parašė:

    Trečias klausima yar neteisingas.Mūsu smegenyse yra 86-84 billionu neuronu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.