Gyvenimo prasmė – pasiekiama ranka?
4.9 (7)

Sage Friedman / Unsplash

Ar kada nors buvo taip, kad visą dieną praleidote prie televizoriaus, kompiuterio, naršydami telefone ir nė nepamatėte, kaip atėjo vakaras? O gal taip pramogaujant ir linksminantis prabėgo visas savaitgalis, atostogos ar net keli metai?.. „Ak, – galėjote pagalvoti sau, – nenorėjau vėjais praleisti šitiek laiko“. Kai sumanome ką nors nuveikti ir imamės darbo, be tikslo praleistas laikas atrodo iššvaistytas. 

Išties verta pasistengti ir pradėti taupiau leisti mums dovanotas trumputes gyvenimo akimirkas. Nors atrodo akivaizdu, kad laikas praleistas būnant ne savimi, kai mus pavilioja kažkokios pramogos, o gal bergždžios prievolės yra leidžiamas tuščiai, visgi kartais nėra lengva atviru protu pažvelgti į savo tikrąją savastį, kad suprastumėm kaip mums gyventi.

Šiame pasaulyje žmogus gimsta, šiame pasaulyje žmogus ir miršta. Tai dvi tos pačios patirties pusės. Jei mąstome apie gyvenimą, kaip norėtume gyventi, mąstykime ir apie mirtį, kaip norėtume numirti, juk veikiausiai visgi teks, kad ir kaip nesinorėtų apie tai galvoti.

Pamėginkime įsivaizduoti, įsijauti, kad mums praneša, jog gyventi liko tik pusė metų. Pabūkime šiek tiek tokioje būsenoje. Tada paklauskime savęs „Kaip norėčiau praleisti šį likusį laiką?“. Pratimą pakartokime, su  tuo pačiu klausimu, bet įsivaizduokime, kad liko gyventi tik mėnuo. Savaitė. Viena diena.  Jei žinotumėte, kad jūsų gyvenimas baigsis jau rytoj, tikėtina – tikrai žinotumėte ką norite veikti, kas išties atrodo jums prasminga ir svarbu.

P. S. Taip pat jus gali sudominti gana panašus pratimas „Kas aš esu“

Pagal „Paprasto gyvenimo menas“

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 7 Vidurkis: 4.9]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.