Pulkininkas Sandersas
0 (0)

Iliustracija: Mikegi / Pixabay.com

Žmonės dažnai sako: „Aš išbandžiau tūkstančius (milijonus) būdų, kaip pasiekti sėkmę, tačiau niekas man nepadėjo!”. Pagalvokite apie tai. Greičiausiai jie neišbandė nė šimto būdų, o gal net ir dešimties, kad pakeistų savo gyvenimą.

Daugelis žmonių, siekdami pokyčių, išbando aštuonis, devynis, dešimt būdų, o paskui tiesiog pasiduoda.

Sėkmės pagrindas – tai nuspręsti, kas jums yra svarbiausia, o tada kiekvieną dieną dirbti, kad situacija pagerėtų, net jeigu ir atrodo, jog niekas nepadeda.

Ar esate girdėję apie vyrą, vardu Harlandas Sandersas (Harland David Sanders)? Jį dar vadino Pulkininku Sandersu. Kaip Pulkininkas Sandersas pakilo į sėkmės viršūnę?

Pulkininkas Sandersas pradėjo įgyvendinti savo svajonę sulaukęs 65 metų amžiaus! Jis buvo palūžęs ir vienišas. Gavęs savo pirmąjį 105 dolerių vertės socialinės pašalpos čekį, Sandersas įtūžo. Bet užuot kaltinęs visuomenę ar tiesiog parašęs Kongresui nepasitenkinimo laišką, jis paklausė savęs: „Ką aš galėčiau padaryti, kas būtų naudinga kitiems žmonėms? Ką galėčiau jiems duoti?” Ir jis ėmė svarstyti įvairias galimybes.

Pirmiausia jam toptelėjo mintis: „Na, turiu kepto viščiuko receptą. Viščiukas, atrodo, visiems labai patinka. O jeigu parduočiau receptą kokiam restoranui? Ar galėčiau tokiu būdu užsidirbti pinigų? Ne, tai kvaila. Pardavęs receptą gausiu nedaug.”

Tada Sandersui kilo nauja idėja: „O jei aš ne tik parduočiau savo receptą, bet ir išmokyčiau virėją, kaip tą viščiuką tinkamai iškepti? Jei viščiukas būtų skanus ir pas juos imtų lankytis daugiau žmonių, jie parduotų daugiau, o man galėtų mokėti nedidelį procentą nuo kiekvienos porcijos.”

Puikių idėjų turi daug žmonių. Bet Pulkininkas Sandersas buvo kitoks. Tai žmogus kuris ne tik galvojo apie didelius dalykus – jis ėmėsi veiksmų.

Jis ėjo ir beldė į duris, kiekvienam restorano šeimininkui pasakojo savo planą:
„Turiu puikų receptą, kaip iškepti nuostabų viščiuką. Jeigu šis patiekalas pritrauks daugiau klientų, norėčiau gauti nuo kiekvieno pardavimo nedidelę dalį.”

Keliose vietose iš jo pasijuokė. Restoranų savininkams kėlė juoką jo baltas kostiumas. Ar Pulkininkas Sandersas pasidavė? Jokiu būdu! Jis turėjo pagrindinį sėkmės garantą, tas garantas – asmeninė galia.

Asmeninė galia reiškia veiksmų atkaklumą. Kiekvieną kartą ką nors darydami mes pasimokome ir randame būdų, kaip kitą kartą tai padaryti geriau.

Kaip manote, kiek kartų Pulkininkas Sandersas išgirdo žodelį „ne”, kol sulaukė teigiamo atsakymo? 1009 kartus!

Dvejus metus jis važinėjo po Ameriką senu išklerusiu automobiliu, miegojo ant užpakalinės sėdynės, vilkėjo suglamžytą baltą kostiumą ir kiekvieną dieną iš naujo tvirtai pasiryždavo kam nors parduoti savo idėją.

Kaip jums atrodo – kiek žmonių atlaikytų 1009 „ne”? Tokių žmonių labai mažai. Dauguma žmonių neišlaikytų turbūt nė dvidešimties „ne”, dar mažiau iškęstų šimtą ar tūkstantį… Toks buvo Sanderso kelias į sėkmę.

Jokia problema nėra amžina ir jokia problema, net ir labai didelė, nepaveiks jūsų viso gyvenimo – ji praeis, jeigu elgsitės pozityviai, konstruktyviai ir intesyviai.

Pagal: Anthony Robbins (2012). Draugo laiškai. Paprastos ir trumpos pamokos, kaip prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą. Kaunas: Luceo. 25-27 p.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.