5 moterų nugalėtojų požymiai
0 (0)

Iliustracija: Tamara Bellis / Unsplash

Nuo mažų dienų mėgdavau stebėti žmones, juos analizuoti, mėginti suprasti, kodėl vieni jaučiasi laimingi, mėgaujasi gyvenimu, kuria įvarius dalykus, o kiti tik dejuoja skundžiasi ir keikia likimą. Klausimas „KODĖL?” mane ir atvedė į psichologiją. Noras suprasti, kodėl vieni žmonės pasiduoda gyvenimo eigoje ir nuleidžia rankas, o kiti nepaisant išbandymų, atsistoja, nusipurto ir keliauja toliau su šypsena.

Žavėjausi ir vis dar žaviuosi tokiomis moterimis, kurios geba ne tik išgyventi sudėtingame pasaulyje, bet ir juo mėgautis. Žvelgiant į brandžias moteris iš jų veido, eisenos, aprangos galima pasakyti kas ką įveikė gyvenimo eigoje, t.y.: ar jas sutraiškė gyvenimas su savo keliamais iššūkiais, ar jos įrodė gyvenimui, kad yra nugalėtojos. Ir tai nepriklauso nuo gyvenimo sudėtingumo ar patiriamų krizių, tai priklauso nuo gebėjimo atsistatyti po patirtų išgyvenimų, nekaupti nuoskaudų ir džiaugtis maloniais dalykais.

Taigi, kaip atrodo moteris, kuri įveikė gyvenimą:

1. Jos nekaupia nuoskaudų. Pyktis, pagieža, aplinkinių kaltinimai (tėvai labiau mylėjo brolį, vyras nepakankamai uždirba, viršininkas darbe nevertina ir pan.) labiausia kenkia tam žmogui, kuris palaiko šiuos jausmus. Negatyvus jausmai sargdina, vagia energiją ir sendina. Natūralu pykti, pavydėti, įsižeisti, bet kaupti ir puoselėti toksiškas emocijas yra neišmintinga.

2. Jos į pasaulį žvelgia naujoko akimis. Kai jau pradedame galvoti, kad neisiu į vakarėlį, nes žinau, kaip viskas bus, neisiu į kiną ar koncertą, nes jau viską mačiau, o į kursus eiti iš vis nesąmonė, nes viską moku. Toks mąstymas tiesus kelias į senatvę. Nenoras smalsiai tyrinėti dabarties, o galvoti, kad visą, kas gera jau įvyko gyvenime, o liko tik pilka kasdienybė.

3. Jos rūpinasi savimi. Rūpestis savimi nėra egoizmas, tai priešingai suvokimas, kad tik pati būdama sveika, rami gali suteikti teigiamų emocijų kitiems žmonėms. Šalia tokių moterų gera būti, nes jos nekelia nepagrįstų reikalavimų ir nemanipuliuoja. Jos pačios pasirūpina savo poreikiai, o jei kažko nori išsako tai aiškiai ir be užuolankų.

4. Jos svajoja ir kuria planus. Čia kaip iš anekdoto: moters pareiga yra norėti, o vyro – galėti, todėl norėti, svajoti ir kurti ateities planus yra būtina moters pareiga ir privilegija. Kol kažko trokštame, tol jaučiamės gyvybingos.

5. Jos mėgaujasi gyvenimo malonumais ir šypsosi. Neprarasti gebėjimo džiaugtis yra labai svarbu, o kartais ir labai sudėtinga. Kiekvienoje dienoje būna malonių ir nemalonių patirčių. Mes automatiškai fiksuojame nemalonias patirtis, nes tai padėjo mums evoliuciškai išgyventi daugybę metų, o malonius dalykus pamirštame arba net neįsisąmoniname jų. Todėl pastebėti malonius dalykus ir gebėti jais pasimėgauti yra labai naudinga.

Psichologė-psichoterapeutė Gintarė Jurkevičienė | psichologijoscentras.lt

Daugiau apie meilę sau kalbėsime:

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.