fbpx

Savivertė
5 (1)

Iliustracija: Stux / pixabay

Vienas psichologas pradėjo seminarą pakeldamas 500 eurų virš galvos. Auditorijoje buvo apie 200 žmonių. Lektorius paprašė tuos, kurie nori gauti šiuos pinigus, pakelti ranką. Visi pakėlė rankas.

„Prieš atiduodamas šią kupiūrą kažkam iš jūsų, dar kai ką su ja padarysiu“, – tęsė žmogus. Jis suspaudė ją į gniužulą ir tada paklausė vėl, o kas dabar nori gauti šiuos pinigus. Visi vėl pakėlė rankas.

„Tuomet“, – tarė jis – „aš dar kai ką padarau“, ir metęs kupiūrą ant grindų, šiek tiek patrynė ją savo batu į nešvarų paviršių, o tada iškėlė visų dėmesiui, suglamžytus, purvinus pinigus. „Na, kas dabar vis dar nori juos gauti?“. Ir vėl visi pakėlė savo rankas.

„Mieli draugai“, – pasakė psichologas – „ką tik gavote vaizdingą pamoką. Nepaisant viso to, ką aš dariau su šiais pinigais, jūs vis dar norėjote juos gauti, nes jie nebuvo praradę savo vertės. Tai buvo vis dar tie patys 500 eurų.

Mūsų gyvenime neretai atsitinka taip, kad prarandame pusiausvyrą, tenka nukristi ir gulėti purviniems bei sutryptiems ant žemės. Tada mes dažniausiai pasijuntame niekam tikę, beverčiai. Bet išties… Yra visiškai nesvarbu, kas jums nutiko ar gal dar nutiks, kad ir kaip tryps gyvenimas, jūs niekada neprarastie savo tikrosios vertės, kad ir kokie švarūs ar purvini, lyginti ar glamžyti būtumėte. Ypatingai brangūs visada išliksite tiems, kas jus myli.“

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

15 Responses

  1. Joly parašė:

    ACIU,UZ GRAZIAS MINTIS,ACIU KAD ESAT………..

  2. Mi parašė:

    O jei niekas nemyli?

  3. Sandra parašė:

    :)) super pavyzdys :) galiu savo gyvenimo pavyzdiu irodyti, jog tai tiesa :) zmogus niekada nepraranda savo vertes :)

  4. Olegas parašė:

    Tave visada kažkas mylės, ar tai butu tėvai ar draugai, bet visada gali pasitikėti vienu žmogumi kuris bus su tavimi visa tavo gyvenimą tai tu pats ir jeigu tu nemylėsi save tai ir kiti gali nemylėti, bet kai myli save ir vertini savo verte tai ir kiti turės galimybe įvertinti tave kaip svarbu ir vertinga.

  5. Aleksandr parašė:

    Nors ir niekas ne myli, nepamirs, kad ne esi vienas. Gal tau ir truksta zmogisko kontakto bet tu ne esi vienas. Nepamirskit…

  6. Savimyla to mi parašė:

    Tai save mylek,jei niekas nemyli. As tai labai save myliu :)

  7. Kami parašė:

    O as kaip tik galvojau kad niekas neims tuos pinigus, visi bus isdidus. Reiskias man reikia mokytis but neisdidziai…

  8. vv parašė:

    komentaruose reikėtų kelti klausimą, o kodėl žmogus žmogui negali būti besąlygiškai toks nepakeičiamai vertingas kaip tie 500 eurų. Nesuprantam, kad visi esame susiję ir nuo to supratimo priklauso kiekvieno ir visų laimė. Tada nereikėtų laukti, kad kažkas mylės ar gailės…

  9. Gintas parašė:

    o jei ten butu vienas rublis ar kokia nors grivina? Tada niekam is vis nerupetu, tryptu, kaip siuksle ir tiek.
    Kas cia is skaitanciu yra tikras, kad yra 500 EUR, o ne 1 RUR?

  10. Max parašė:

    Kur nuorodą į šaltinį iš kur buvo paimtas tekstas? Ar pakeičiant mokytoją psihologu tekstas tampa jūsų?

  11. Jurga parašė:

    Ar galėtumėte nurodyti šios istorijos autorystę? Iš anksto dėkoju. :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.