Atsiminimai, vizijos, apmąstymai
0 (0)

Carl Gustav Jung ”Atsiminimai, vizijos, apmąstymai” (2010)
Išleido: Margi raštai

Šveicarų psichiatras, vienas iš giluminės psichologijos pradininkų, Carlas Gustavas Jungas šioje autobiografinėje knygoje pasakoja apie savo vaikystę, studijas, profesinės veiklos metus, dalinasi įvairių kelionių po egzotiškas kultūras patirtais įspūdžiais bei vėlyvosiomis savo įžvalgomis apie mirtį, gyvenimą ir žmogiškosios būties prasmę.

Visa knyga, tai savotiška išpažintis, savo gyvenimo, mokslinės veiklos bei žmogiškųjų vertybių peržvalga naujoje šviesoje. Tai vienintelė Jungo knyga kurioje jis mini Dievą, prisipažįsta apie asmeninę mistinę patirtį, pranašiškus sapnus bei subtiliausius jo paliestus žmogiškosios egzistencijos klodus.

Veikalas parašytas pačiais paskutiniaisiais gyvenimo metais ir yra tarsi savotiškas taškų sudėjimas ant i, palydimasis žodis ateities kartoms. Tai nepaprastai vertingas atradimas besidomintiems Jungo teorijomis bei asmenybe, juolab, kad pati autobiografija nėra įtraukta į „Rinktinius raštus“.

Kelios citatos:
„Mano gyvenimas – tai pasąmonės saviraiškos istorija. Visa, kas glūdi pasąmonėje, siekia aktualizuotis, o asmenybė taip pat nori evoliucionuoti iš savo pasąmoninės būklės ir išgyventi save kaip visumą.“ (17 p.)

„Neklaidžiok lauke, tiesa gyvena žmogaus viduje.“ (133 p.)

„Šiaip ar taip, psichologijoje beveik nebūna vienareikšmės tiesos. Į tą patį klausimą galima atsakyti skirtingai, priklausomai nuo to, ar atsižvelgiama į pasąmoninius veiksnius.“ (169-170 p.)

„Beprasmybė trukdo pasireikšti gyvenimo visumai, todėl ją galime laikyti liga. Prasmė įgalina iškęsti daug ką, galbūt viską.” (463p.)

Daugiau ištraukų rasite čia.

Keli pagal knygą parengti teminiai rašiniai: Mandalos, Neurozė, Kalnų ežero išmintisŽmogžudystėVisuomenės progresasApie mirtį, Besąlygiškas „taip” viskam, kas egzistuoja


Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.